Novi Sad
09.02.2011.
15:21 > 21:40
U novosadskim apotekama nema osnovnih dečjih antibiotika, ali i nekih drugih lekova, poput baktrima.  
  • 10.02.2011 12:26
    i bre, sloba mrtav vec pet godina a nema lekova, mora da fantazirate
  • 10.02.2011 08:47
    Ovakvo poslovanje farmaceuta i drzave ima samo kod nas, u Fr gde se nalazim, svi lekovi se u apotekama podizu na recept, vecina se ne participacira, kao sto su lekovi za dijabetis, kardiovaskularni itd, neki se kupuju, poput raznih dodatnih lekova osnovnim lekovima a i ona nisu skupa, s tim sto je sve privatno- ne i sve bolnice, ima privatnih manji procenat i drzavnih-socijalnih veci procenat, recepte svaki privatnik izdaje a apoteke ih prihvataju, kusuranje,naplate od socijalnog je u dobroj koordinaciji i nikom nista ne duguje, isto tako socijalno svakih par meseci osiguraniku salje izvod troskova lecenja te svaki gradjanin ima tacan uvid u finansiju svoga zdravstvenog lecenja, i lekar ne moze da frizira racun..mozda neki i rade, ali to je promilsko krsenja zakona...
    P;S nisam osigaranik Fr antibiotike kupujem, placam ga 7e-kolika su nasa primanja i njihova- 1 kutiju za 7dana lecenja, odlicnog je dejstva, a odlazak kod lekara opste prakse je 19 evra, a kod nas, koliko je kada se nema socijalno osiguranje!
  • BranislavNS

    09.02.2011 20:06
    nestašica
    pa šta,nema ni šećera u prodaji :))
  • Dr Petrović

    09.02.2011 18:08
    Socijalna politika je okosnica!
    Da se sve pare od zdravstvenog osiguranja slivaju u monopolski RZZO, to znamo, ali RZZO pod kormilom politike daje novce samo za investicije u skupe projekte, nabavke i sl. koje se odrađuju preko privatnih firmi, čiji su vlasnici vezani za političku kliku. Pokriva se samo nužni socijalni mir. Hajde da ne dajemo više novce za RZZO. Treba razdvojiti privatnu i društvenu zdravstvenu službu. Napraviti više osiguranja, pa neka svako bira. Društveno zdravstvo da se veže za školstvo (fakulteti) zdravstvo neka se privatizuje kroz akcije, pa svi na tržište. Ovako sve naše pare idu političarima, da nas još bolje jašu.
  • 09.02.2011 16:46
    Бактрим
    Напомена БАКТРИМ није антибиотик већ хемиотерапеутик, али нема везе! Замислите само колико се лекова иначе купује на слободно а на ецепт иде свега око 15-20% лекова. Колика би тек дуговања била РЗЗЗО-а да сви или већина лекова иду на рецепт? Овде се ради о несташици јефтиних лекова а сви они скупљи се морају куповати на слободно. Мислим да је по среди нешто друго... Не исплати се великим нашим фабрикама лекова да производе јефтине лекове јер на њима, логично имају најмању зараду! Иде се на то да се и јефтини антибиотици и лекови попут пеницилина и нитроглицерина УВОЗЕ а током увоза и продаје сви имају већу зараду него да се лекови производе у нашим фарикама.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna